Spanje

Penedès

Cava Sumaroca

Sumarroca... Ecologische cava van totale perfectie, minimum rijping 'sur lattes' van 5 jaar. Onklopbare prijs/kwaliteitsverhouding

Cava zoals het hoort te zijn, met een lange rijping 'sur lattes'. Complex, fijn en met een uitstende prijs/kwaliteitsverhouding.

De familie Sumarroca is één van de grootste producenten in Penedès die nog 100% familiaal werken. Met gigantische investeringen in de wijngaarden van de laatste jaren zijn ze in staat om elke fles cava te produceren van hun eigen wijngaarden die volledig ecologisch behandeld worden.

Vinificatie: 1e gisting inox, 2e gisting op fles, 36 maand rijping 'sur lattes'

Alcohol: 12%

Druivenrassen: 38% parellada, 30% xarel-lo, 25% macabeo, 7% chardonnay

Sumarroca is één van de grootste familiale producenten van de regio Penedès die ecologisch werken. De familie heeft de laatste jaren enorme investeringen gedaan in de wijngaarden. Zo zijn ze één van de weinige producenten in de regio die wijn maken van eigen gekweekte druiven en niet van gekochte druiven. Hun eigendom beslaat 480 hectare aan wijngaard die sinds vele jaren biologisch worden verbouwd. Door het grotere volume op ecologische schaal worden hier grote cava gemaakt met een niet te kloppen prijs-kwaliteitsgarantie. 

Frisse en aromatische witte wijn, lichtvoetig en zeer toegankelijk. Doet wat denken aan type geparfumeerde 'sauvignon blanc'. 

Regio/appellatie: Penedès D.O.
Land: Spanje
Bodem: zand- en kalksteen
Soort wijn: Witte wijn, fris wit
Vinificatie: inox
Rijping: geen
Druivenrassen: 50% xarel-lo, 30% gewürztraminer, 10% viognier, 10% riesling
Serveermethode: tulpvormig glas
Serveertemperatuur: 10°C
Food & wine: frisse salades, zomerse gerechten, rauwe en gemarineerde vis
Bewaren: jong drinken, binnen 2 jaar na oogstjaar D.