Over Dries Corneillie

Dries volgde zijn opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en specialiseerde zich vervolgens in drankenkennis aan Ter Groene Poorte in Brugge. Tijdens zijn schooljaren deed hij waardevolle ervaring op bij vooraanstaande vakmensen die zijn technische kennis en passie voor het vak mee vormgaven. Zo werkte hij onder meer bij Salons Saint-Germain in Diksmuide bij chef Frans Saint-Germain, in restaurant De Steenen Haene in Ieper bij chef Wouter Beuselinck en gastvrouw Hilde Notebaert, en in ’t Notarishuys in Diksmuide bij chef Bert Boussemaere en gastvrouw Jessica Seys.

Na zijn opleidingen ging Dries aan de slag bij het driesterrenrestaurant Hertog Jan*** van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Daar groeide hij na minder dan een jaar door tot hoofdsommelier. Tijdens de zes jaar bij Hertog Jan bouwde hij een sterke basis op in gastronomisch gastheerschap en verfijnde winepairings. Die ervaring nam hij nadien mee naar restaurant Boury** in Roeselare en restaurant De Jonkman** in Brugge. In beide zaken verfijnde hij verder zijn vaardigheden als sommelier en zijn bredere gastheerschap, waarbij hij opnieuw actief was als hoofdsommelier en zaalverantwoordelijke.

In 2021 richtte Dries samen met Benoît Couderé Santé Wines op. Samen bouwden ze de wijnhandel in vijf jaar tijd uit tot een toonaangevende speler binnen het Belgische wijnlandschap. Na die succesvolle periode voelde Dries dat zijn roeping lag in een persoonlijker, solo-verhaal. Met vertrouwen liet hij Benoît verder bouwen aan het sterke fundament en de mooie toekomst van Santé Wines.

Doorheen zijn carrière kreeg Dries verschillende prijzen en erkenningen. Hij werd meermaals finalist van Sommelier of the Year en eindigde in 2016 als provinciaal winnaar. In 2015 wo hij de Young Sommelier Award of Excellence. In 2018 en 2019 behaalde hij de tweede plaats in de nationale competitie ‘Best Sommelier of Belgium’. In april 2019 won hij de Ruinart Sommelier Challenge en in oktober 2021 bekroonde de jury hem met de meest prestigieuze titel binnen de Belgische sommelierwereld: Best Sommelier of Belgium.

Dries blijft zichzelf voortdurend verdiepen in zijn vak. In 2017 behaalde hij het Level 3-certificaat van de Wine & Spirit Education Trust (WSET), en in 2021 het diploma leraar Secundair Onderwijs aan Hogeschool VIVES. Daarnaast is hij actief als docent bij Syntra West, waar hij zijn enthousiasme en expertise in wijn en gastheerschap met cursisten deelt.

Met D.VINUM gaat Dries op zoek naar de meerwaarde van wijn in de breedste zin. Zijn jarenlange ervaring in gastheerschap, ondernemerschap, sommelerie en wijneducatie vormen de basis voor een adviserende rol naar horecabedrijven, restaurants en wijnprofessionals. Daarnaast is Dries actief als freelance sommelier, waar hij zijn vakkennis flexibel inzet op hoog niveau.