Home » Over Dries Corneillie

Over Dries Corneillie

Dries genoot zijn opleiding in de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde met een vervolmakingsjaar drankenkennis in Ter Groene Poorte in Brugge. Tijdens zijn opleiding deed hij verschillende ervaringen op bij grote vakmannen die hem de kneepjes van het vak leerden. Zoals Salons Saint-Germain te Diksmuide bij chef Frans Saint-Germain waar hij startte op zijn 15 jaar, restaurant De Steenen Haene te Ieper bij chef Wouter Beuselinck en gastvrouw Hilde Notebaert en restaurant 't Notarishuys te Diksmuide bij chef Bert Boussemaere en gastvrouw Jessica Seys.

Na zijn opleidingen startte Dries in restaurant Hertog Jan*** bij Gert De Mangeleer en Joachim Boudens waar hij na een klein jaar werd gebombardeerd als hoofdsommelier. Dries werkte 6 jaar voor Hertog Jan en zorgde voor originele 'food and wine pairings'.
Na Hertog Jan deed Dries ervaring op in restaurant Boury** in Roeselare en staat vandaag in restaurant De Jonkman** in Brugge bij chef Filip Claeys en gastvrouw Sandra Meirlevede.


Doorheen zijn jonge loopbaan won Dries een aantal mooie prijzen en erkenningen, hij was een aantal keer finalist van de wedstrijd Sommelier of the Year en eindigde in 2016 als provinciaal winnaar, in 2015 kreeg hij de titel van Young Sommelier Award of Excellence en eindigde in 2018 en 2019 op de 2e plaats van de nationale sommelierwedstrijd 'Best Sommelier of Belgium'. In april 2019 won Dries de Ruinart Sommelier Challenge.

Dries blijft zich trouwens vervolmaken, in 2017 behaalde hij het level 3 certificaat in de opleiding Wines and Sprits Education Trust (WSET) en werkt momenteel zijn Specifieke Leraren Opleiding af aan de Hogeschool Vives.
Dries is naast zijn full-time job in De Jonkman ook vaak te vinden in de opleidingen van Syntra West, waar hij zijn enthousiasme en kennis van de wijnwereld deelt met de cursisten als docent.

Met D!V!NUM zoekt Dries naar de meerwaarde van wijn in de brede zin. Doordat Dries nog steeds de job als sommelier uitoefent heeft hij een brede en objectieve kijk op de wijnwereld.
Dit gaat van opleidingen voor professionals en wijnliefhebbers. Het geven van advies en wijnselectie naar restaurants en horecabedrijven en de verkoop van een aantal koppig geselecteerde wijnen. De wijnen die Dries aanbiedt zijn allemaal wijnen die een verhaal vertellen, die gemaakt zijn met een overdosis aan liefde, kennis en passie voor het vak.